Tarot Studie

Spelen met symbolen is niet langer voorbestemd voor alleen ingewijden, maar voor iedereen die er aan toe is om magie toe te laten in zijn dagelijks leven. IMYY biedt drie Tarot studies om je de magie van Tarot eigen te maken, je in de kaarten en hun werking te verdiepen en om in jouw eigen praktijk met de Tarot aan de slag te gaan.

Deze studies, inclusief het zeer uitgebreide cursusmateriaal, zijn door mijn docente Els Maasson van Ridderspoor ontwikkeld. De lesstof is gebaseerd op het boek De Tarot in de herstelde orde door Onno en Rob Docters van Leeuwen en aangevuld met haar en mijn persoonlijke visie, kennis en ervaring uit de praktijk. Sinds 2007 heeft Els cursisten opgeleid tot gecertificeerd Tarotist. Sinds 2019 heb ik de eer dit stokje van haar over te mogen nemen.

Tijdens de opleidingen wordt gewerkt met de Tarotdecks van De Tarot in de herstelde orde en/of de Rider-Waite-Tarot waarbij twee blanco kaarten geleverd zijn. Alle drie de opleidingen bestaan uit 7 dagdelen van 2,5 uur en worden gehouden aan het thuisadres van Imke, Okerhof 38 te Voorburg. Aanmelden doe je hier.

Basisopleiding tot Tarotist in de Praktijk

In de basisopleiding leer je de betekenis van de Grote en Kleine Arcanakaarten kennen. We gaan in op de betekenis per kaart en op het verhaal dat de kaarten samen vertellen aan de hand van afbeeldingen en hun symbolen, hun kleuren en getallen. Hierna gaan we in op het duiden van de kaarten en hoe je verschillende vragen met passende legpatronen kunt beantwoorden. Uiteindelijk ga je zelf aan de slag met het uitvoeren van duidingen en het uitschrijven van bijbehorende verslagen.

Vervolgopleiding tot Tarotist in de Praktijk

In de vervolgopleiding gaan we dieper in op het duiden van de kaarten. Door gebruik te maken van eigen verhalen en intuïtie krijgen de kaarten meer diepgang en leer je ze beter toe te passen bij verschillende situaties. We doen dit aan de hand van het legpatroon Keltisch Kruis. We delen het patroon in stukken en duiden per stuk de kaarten voor onszelf. Door elkaars inzichten in de symboliek te delen vergroten we onze kennis over de kaarten en verdiepen we onze duidingen.

Masteropleiding tot Tarotist in de Praktijk

De Masteropleiding is gericht op het opzetten van een eigen Tarotpraktijk. We onderzoeken hoe jij Tarot in wilt zetten. We gaan in op wat er komt kijken bij het opzetten van een praktijk. We bespreken ideeën en twijfels en vieren onze successen. Aan het einde van deze opleiding weet jij hoe je Tarot in de wereld gaat brengen, welke acties je daarvoor moet ondernemen en hoe je met eigen onzekerheden om kunt gaan.

Tarieven

Onderstaande kosten zijn met inbegrip van lesmateriaal, koffie en thee en een ordner om het lesmateriaal te bewaren en exclusief de kaarten (de ordner wordt ontvangen bij de basisopleiding). Bij inschrijving wordt een aanbetaling van € 200 gedaan. Het restbedrag kan bij aanvang van de eerste les voldaan worden.

  • Basisopleiding tot Tarotist in de Praktijk € 375
  • Vervolgopleiding tot Tarotist in de Praktijk € 332,50
  • Masteropleiding tot Tarotist in de Praktijk € 332,50