6 tips om Magiërs te vinden

Hoe zet ik mijn talenten om in goud? In ieder geval niet in je eentje!

Zojuist heb ik mij ingeschreven voor het FanFactory lidmaatschap van Anne Raaymakers. Anne is social media marketing expert en helpt ondernemers op dit vlak. Gevoed met de tarotopleidingen van Els Maasson, de blogs van Berthe van Soest en de vele, vele tarotboeken en -artikelen, ben ik enthousiast van start gegaan met IMYY Tarot Coaching. Nu, na veel uitproberen en opnieuw beginnen, heb ik danig de behoefte aan een systeem. Een structuur en orde waarmee ik mijn passie voor Tarot de wereld in kan brengen.

Dat is waar de Magiër voor staat. Concrete stappen zetten om je passie in de wereld te brengen, “het Magische eerste Doen“, en de leermeesters zoeken die jou hierbij gaan helpen.

Leermeesters op spiritueel en werelds niveau. Leermeesters die jouw drijfveren verduidelijken en versterken, en leermeesters die met vorm en systeem je passie concreet en tastbaar kunnen maken. Maar waar vind je jouw Magiër of misschien wel Magiërs? Hieronder mijn 6 tips om Magiërs te vinden.

1 Familie en vrienden

Tegenwoordig kan ik oprecht zeggen dat mijn ouders ware inspiratiebronnen zijn, maar dat was niet altijd zo. Mijn vader moet eigenlijk niets van Tarot of spiritualiteit hebben en was vooral druk met zijn werk en mjin moeder werkte vooral hard voor haar gezin en anderen, maar wat ze nu eigenlijk zelf wilde..?

Nu ik als volwassene naar hen kan kijken zie ik een man, die nog steeds niet veel op heeft met Tarot, maar vooral die zijn loopbaan helemaal in eigen hand heeft gehouden. En op 75 jarige leeftijd nog steeds werkt, eenvoudigweg omdat hij doet wat hij leuk vindt, waar zijn passie ligt. Dat wil ik ook! En ik zie een vrouw die, zodra de kinderen meer zelfstandig werden, weer aan zichzelf is gaan werken. Ze is weer gaan leren en gaan werken. En waar ze vroeger nog wel eens kon zeggen dat ze niet kon tekenen, maakt ze nu prachtige schilderijen. Ik zie een vrouw die middenin het leven staat. Dat wil ik ook!

Ik snap dat niet iedereen dit voorrecht heeft, maar kijk eens goed naar de mensen die dicht bij jou staan. Hoe inspireren zij jou? Wat kun je van hen leren? En dat hoeft dus niet per sé direct over jouw passie te gaan!

2 Google (of aangeboden bij de super of advertenties in de buurtkrant of workshops in de bieb)

Ga zoeken. Inspiratie is prachtig, maar soms moeten we ook weer echt terug naar de boeken om aan de slag te kunnen. Ik heb tarotkaarten altijd fascinerend gevonden en lange tijd boeken en kaarten in bezit gehad, maar toen ik er echt mee aan de slag wilde ben ik gewoon gaan googlen naar een opleiding. Dus wat weet je al? En wat weet je nog niet of nog niet genoeg? En waar kun je dat leren?

subtip! Staar je niet blind op 1 onderwerp. Maak een mindmap van je passie door deze in het midden te schrijven en er om heen alles wat je met je passie associeert. Ga dan googlen op al die trefwoorden. Wie weet welke leermeesters tevoorschijn komen!

3 Vragen staat vrij

Mensen praten graag over wat zij goed kunnen. Dat geldt voor die inspirerende naasten en ook voor mensen die je alleen van een afstand kent en zelfs voor de experts of idolen die je volgt.

Op deze wijze heb ik vorig jaar een ontzettend informatief kopje muntthee gedronken met Ellen Duim. Ellen is een zeer bekende handlezeres met vele volgers en artikelen in de Happinez. Haar bedrijf is een voorbeeld voor het mijne, maar ja, hoe kom je daar? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een email gestuurd, en voor ik het wist zat ik in Amsterdam al die kennis op te zuigen 🙂

Ook al is het citaat “de teacher appears when the student is ready” , als de student dan geen vragen gaat stellen wordt het een erg stille les. Dus vraag!

4 Let op!

Ik geloof dat het Universum inderdaad niet lui is (ref. Sherlock) en dat zij, wanneer wij op het goede pad zijn, graag wil helpen. Helaas gaat dat niet altijd even concreet, dus het vraagt er wel om dat je op let! Bijvoorbeeld toen begin dit jaar mijn man en een maand later mijn vriendin, los van elkaar, precies hetzelfde advies gaven over mijn praktijk. Door mijn man was ik al getriggerd om grotere stappen te gaan nemen, meer te durven. En toen mijn vriendin dat herhaalde was het een extra aansporing. Alsof werd gezegd “Joehoe! Luister je wel! Ik wil dat je aan de slag gaat!”.

Natuurlijk kun je het aanschrijven als toeval, maar als je het nu omdenkt naar iets dat je toe valt? Let eens wat scherper op de komende weken, terwijl jij je eerste stappen maakt. En sta jezelf toe om al die toevalligheden als kleine cadeautjes te zien. Wie weet wat het je brengt.

5 Favorieten

Heb jij een favoriet verhaal of liedje of boek of film? Tuurlijk heb je dat :), maar wat maakt het favoriet? Luister bijvoorbeeld naar jouw favoriete sprookje van vroeger. Wanneer is voor jou het mooiste moment? Wanneer krijg je een beetje kippenvel? Dit zegt heel veel over wat jij belangrijk vindt en dus over jouw passie. Tja de barden, de vertellers waren de leermeesteres vroeger. Zij vertelden met hun verhalen de actualiteiten en brachten met hun sprookjes ons mores bij. En zijn de songwriters en scriptschrijvers niet de barden van nu? Laat ze dan niet alleen entertainend, maar ook inspirerend zijn.

6 Jij bent jouw eigen leermeester

Uiteindelijk gaat het om jouw talenten, jouw passie, jouw leven. Dus kijk eens terug naar dat leven. Wanneer voelde jij je een succes? Wanneer was je op de top van je kunnen? Wanneer voelde jij je werkelijk gelukkig? Hoe klein het moment ook is geweest, het is een inspiratiebron, een bewijs dat het je eerder is gelukt en het nu dus ook zou moeten lukken. Wat was, naast jijzelf, de rode draad in al die momenten. En wat kun je doen om dat element weer naar boven te halen of te versterken? Zie je een voorbeeld in je omgeving of moet je even googlen? Ga er naar vragen en let op tekens om je heen. Misschien zorgt dat ene liedje of gedicht wel voor de juiste boost. Volg je hart.

Vindt jouw leermeesters. Spiritueel en Werelds. Binnen jouw kring, ver daar buiten en diep van binnen. Ga aan de slag met dat Magische eerste Doen. Zet jouw talent om in goud. En kijk, zo af en toe, achterom en wees trots op al die stappen die je gezet hebt.