De Keuze

Wat een mooie ontdekking! In het boek ‘Tarot in de Herstelde Orde’ lees ik “de Geliefden heet ook wel de Keuze.” Wat een mooie kaart voor deze periode van het jaar en deze tijd waarin wij nu leven.

Ik denk namelijk dat de kaart niet alleen de Geliefden óf de Keuze betekent, maar ook het kiezen vóór onze geliefden. Ik denk dat het gaat om kiezen, voor niet alleen datgene dat goed is voor jou, maar juist ook voor datgene dat ook goed is voor de ander, voor jouw geliefden.

Op korte termijn is dat bijvoorbeeld de keuze om thuis te blijven en 1,5 meter afstand te bewaren. Maar ook kiezen voor een nuttige dag of voor een dag Netflixen (ik doe allebei, en heb hierover dus geen oordeel what so ever). Op lange termijn kiezen is bijvoorbeeld de keuze voor jouw levensdoel. Goed, dit klinkt heel heftig, maar geloof me het is heel simpel.

Bij de Keizer hebben we de teugels over ons leven weer in eigen handen genomen. Is het dan niet ook logisch, dat we zelf kiezen waarheen dit leven gaat? En laat die keuze dan goed zijn voor jou én jouw geliefden.

Kies niet voor domweg leven omdat je hart klopt en bloed door je aderen stroomt. Kies voor weten waardoor je hart sneller gaat kloppen, je bloed sneller gaat stromen en leef voor die reden! Ik denk dat heel dit thuis blijven en wereldwijde vertraging van het leven onder andere dit als reden heeft. Dat we weer bewust gaan kiezen.

Kies voor leven. Voor jouw leven. (en ja, ik voel mij nu heel erg die slang die je verleidt een hap te nemen…)