de Grote Arcana, verschillende systemen

een webinar van Raimond van Mastbergen

Deze workshop behandelt de Grote Arcana vanuit de 3 bekendste systemen. Daarnaast deelt Raimond een eigen ontdekking/realisatie vanuit een eigen ontworpen 7×3 matrix. In deze webinar geeft Raimond toelichting op:

  • de mandala(cirkel) van de grote arcana,
  • de twee niveaus matrix
  • de 3×7 matrix en
  • de 7×3 matrix

Voornamelijk in de afgelopen eeuw zijn er verschillende systemen ontworpen om de arcana met  ‘de dwaas’ die zijn pad aflegt, te interpreteren.  Ieder systeem heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen. Alle systemen kunnen je een diepgaande relatie en realisatie bieden die jouw kennis van de grote arcana kan doen toenemen. Het helpt je bij de visualisatie en onderlinge relatie tussen kaarten van de grote arcana. Deze workshop kan je een motivatie en persoonlijke onderbouwing geven bij het maken van een keuze: welk systeem geniet jouw voorkeur?

Welk systeem geniet jouw voorkeur? Schrijf je in en ontdek!

Wie is Raimond?

Ik zal iets over mezelf vertellen. Mijn naam is Raimond van Mastbergen. Rond mijn twintigste levensjaar ben ik me diepgaand in spiritualiteit gaan ontwikkelen. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande. Ik heb vele mystieke paden bestudeerd en bewandeld. Ruim twintig jaar heb ik me bezig gehouden met karma-yoga/ jnana-yoga/ bhakti-yoga et cetera. Ondanks dat ik in een grote stad woon, is het voeden van mijn spiritualiteit een 24/7 gebeuren.

In het beroepsleven heb ik ruim 15 jaar in de zorg en welzijn en het onderwijs gewerkt. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het begeleiden, ondersteunen en coachen van jong volwassenen bij het maken van hun eigen keuzes aan de start van hun weg naar volwassenheid. Een coachende en begeleidende manier van werken met de tarot is dan ook één van mijn sterke kanten. 

Tijdens mijn eerst stappen in de spirituele wereld heb ik me ook verdiept in tarot. Na een aantal jaren ben ik de tarot uit het oog verloren. Dit kwam omdat mijn focus op de verschillende vormen van yoga kwam te liggen. Zo’n drie jaar geleden ben ik opnieuw gaan verdiepen in occulte wetenschappen zoals numerologie en astrologie. Ongeveer een jaar geleden kwam de tarot weer op mijn pad. Dit riep een oude liefde bij me op….de tarot. Vanaf dat moment ben ik een intensieve zelfstudie aangegaan. Daarvoor ben ik tarot literatuur van schrijvers zoals Rachel Pollack, Eileen Connolly, Eden Gray, Mary K. Greer, Alejandro Jodorovsky, et cetera, gaan bestuderen.

Mocht je het interessant vinden om meer inzicht te krijgen in een aantal verschillende systemen van de grote arcana, dan kijk ik er naar uit je te ontmoeten tijdens deze workshop!