OVER TAROT

Workshops, ideeën, mogelijkheden

In het blog OVER TAROT schrijf ik over mijn favoriete medium, de tarotkaarten. Ideeën voor workshops of oefeningen die ik heb, mogelijkheden voor jou en voor mij om meer uit de kaarten te halen.

In deze blog vertel ik over Arcana.

Arcana betekent geheim en aangezien de Tarot bestaat uit grote en kleine arcana, bevatten de tarotkaarten grote en kleine geheimen. De grote geheimen, gaan over de grote vragen in het leven:

  • wie ben ik?
  • wat doe ik hier?
  • waarom?

De kleine arcana gaan over de dagelijkse vragen die we ons stellen:

  • wat wil ik eigenlijk?
  • wie kan ik vertrouwen?
  • wie kan mij helpen?
  • hoe kom ik verder?

Geheimen zijn er om onthuld te worden, maar niet zomaar, niet zonder passende moeite. We leren het in sprookjes en verhalen, geheimen moeten ontdekt worden. Soms vergt dat een groots avontuur, soms simpelweg het maken van één stap buiten de deur. Sommige geheimen bevinden zich verstopt tussen de wortels van de grootste eik in het midden van een betoverd bos. Andere geheimen dragen we in ons hart.

Het zijn de geheimen in ons hart, die het meeste van ons vragen en ons tevens voor de grootste raadselen stellen. Zoals het geheim van jouw geboorte. Met welk doel ben jij op aarde gekomen? Kijken we voor het antwoord naar de sterren, naar het tijdstip van jouw aankomst? Of halen we kennis uit de naam of namen die jou zijn meegegeven? Wellicht zijn ze beiden nodig om jou dichterbij de onthulling van jouw geheim, jouw arcana te brengen.

Volgens de numerologie bevat het tijdstip van jouw geboorte gaves, competenties die je nodig hebt om jouw levensdoel te vervullen. Je naam echter krijg je van je ouders en bevat al hun wensen voor jou. Er van uit gaande dat ouders over het algemeen alleen het beste voor hun kind willen, zouden tijdstip en naam samen moeten werken. Toch voelt het in het dagelijks leven niet altijd zo. Vaak is het meer een afwisseling tussen heerlijk op de flow meedrijven of vreselijk tegen de stroming in worstelen en alles er tussenin. Wat als dat nu ook uit je tijdstip en naam te halen valt?

In de workshop Mijn Arcana berekenen wij jouw geboortekaart en jouw naamkaart. Door ze naast elkaar te zetten krijgen we inzicht in hoe de twee samen werken en hoe juist niet. Je zult merken dat de inzichten gelijk staan aan de rode draad van mee en tegenvallers die door je leven loopt.

Heb ik met die kleine workshop dan een van de arcana’s onthult? Nee, natuurlijk niet. Het geheim van onze geboorte is een grote arcana en het leven is het grootse avontuur dat daarvoor doorlopen moet worden. Zie mijn workshop maar als een duwtje in de goede richting van je petemoei (altijd al eentje willen zijn).

Liefs, Imke