Tarot Studie

Spelen met symbolen is niet langer voorbestemd voor alleen ingewijden, maar voor iedereen die er aan toe is om magie toe te laten in zijn dagelijks leven. IMYY biedt drie Tarot studies om je de magie van Tarot eigen te maken, je in de kaarten en hun werking te verdiepen en om in jouw eigen praktijk met de Tarot aan de slag te gaan.

Deze studies, inclusief het zeer uitgebreide cursusmateriaal, zijn door mijn docente Els Maasson van Ridderspoor ontwikkeld. De lesstof is gebaseerd op het boek De Tarot in de herstelde orde door Onno en Rob Docters van Leeuwen en aangevuld met haar en mijn persoonlijke visie, kennis en ervaring uit de praktijk. Sinds 2007 heeft Els cursisten opgeleid tot gecertificeerd Tarotist. Sinds 2019 heb ik de eer dit stokje van haar over te mogen nemen.

Tijdens de opleidingen wordt gewerkt met de Tarotdecks van De Tarot in de herstelde orde en/of de Rider-Waite-Tarot waarbij twee blanco kaarten geleverd zijn. Alle drie de opleidingen bestaan uit 7 zaterdagochtenden van 2,5 uur en worden gehouden aan het thuisadres van Imke, Okerhof 38 te Voorburg. Van de Basisopleiding bestaat ook een online variant, die je in eigen tijd en eigen plaats kunt uitvoeren.

Tarot Studie Basis, ontdek je eigen kunnen

Nieuwsgierig naar Tarot, maar bang dat je nooit al die betekenissen uit je hoofd kan leren? Dan is de basisopleiding iets voor jou.
Tarot is het losbladige boek der verhalen. In deze basisopleiding leer je de verhalen van de Tarot en de Tarotkaarten kennen. Met deze verhalen leer je vervolgens de kaarten voor jezelf en voor anderen te duiden en jouw eigen verhaal of dat van een ander te vertellen. Nieuwsgierig? Schrijf je in en ontdek je eigen kunnen!

Tarot Studie Vervolg, ontdek je eigen wijsheid

Misschien ken je dit wel, je trekt een tarotkaart, wéét wat het betekent, maar eigenlijk vóel je er andere woorden bij. De archetypische symbolen op de tarotkaarten zijn niet in een paar beschrijvingen te vatten. Ze zijn een representatie van het collectieve weten van de mensheid. Dus het kan heel goed zijn dat jouw woorden beter passen, dan die uit een van de vele boeken. In de vervolgopleiding gaan we dieper in op het duiden van de kaarten. Door gebruik te maken van eigen verhalen en intuïtie krijgen de kaarten meer diepgang en leer je ze beter toe te passen bij verschillende situaties. We doen dit aan de hand van het legpatroon Keltisch Kruis. We delen het patroon in stukken en duiden per stuk de kaarten voor onszelf. Door elkaars inzichten in de symboliek te delen vergroten we onze kennis over de kaarten en verdiepen we onze duidingen. Leer vertrouwen op je intuïtie en ontdek jouw eigen wijsheid!

Tarot Studie Master, ontdek jouw eigen mogelijkheden

De Masteropleiding is gericht op het opzetten van een eigen Tarotpraktijk. We onderzoeken hoe jij Tarot in wilt zetten. We gaan in op wat er komt kijken bij het opzetten van een praktijk. We bespreken ideeën en twijfels en vieren onze successen. Aan het einde van deze opleiding weet jij hoe je Tarot in de wereld gaat brengen, welke acties je daarvoor moet ondernemen en hoe je met eigen onzekerheden om kunt gaan. Schrijf je in en ontdek jouw eigen mogelijkheden!

Tarieven

Onderstaande kosten zijn met inbegrip van lesmateriaal, koffie en thee en een ordner om het lesmateriaal te bewaren en exclusief de kaarten (de ordner wordt ontvangen bij de basisopleiding). Bij inschrijving wordt een aanbetaling van € 150 gedaan. Het restbedrag kan bij aanvang van de eerste les voldaan worden.

  • Tarot Studie Basis € 375
  • Tarot Studie Basis online € 250
  • Tarot Studie Vervolg € 332,50
  • Tarot Studie Master € 332,50