Het Winterslot

Straks gaat het beginnen en daar maken we ons nu klaar voor.

januari 8, 2021

Maak jezelf klaar

Midwinter is verdieping en stilte, winterslot is klaarmaken om, de in stilte gevonden, diepste essentie te laten groeien. Een groei in stilte. Net zoals in de natuur de zaden zich ondergronds beginnen te roeren, maar nog lang niet boven de grond uitkomen, zo voeden we onze essentiële ik met rust en energie. De neiging in de januarimaand is echter om te doen, om in actie te komen, om die groei te starten. We willen als het ware die ent uit dat zaadje boven de grond trekken, terwijl het daar nog niet aan toe is.

Hoewel we wezens van actie zijn, is deze maand (nog heel even) afremmen, langzaam aan. Niet stil staan misschien, maar zeker ook niet rennen.

Tot in de detail

Waar we in de stilte van midwinter onze diepste essentie hebben gevonden, is het winterslot er om woorden aan deze diepste essentie te geven. Beschrijf jouw essentie tot in de detail. Wat is het precies? En vervolgens wat heeft het nodig en wat niet?

Het doet me denken aan de page van Pentagrammen die dat pentagram in de lucht of voor zich houdt en het ding rustig en van alle kanten bestudeerd. Wat is het nou eigenlijk? Van welk materiaal is het gemaakt? En wat kan ik er mee? Al die vragen en meer lijkt de page zich af te vragen terwijl hij of zij naar het ding in zijn handen staart.

Een manier om met de Tarot informatie te verzamelen is het IMYY Tarot patroon Zon.

Het staartje van de winter vraagt ons hetzelfde te doen met de gevonden essentie. Welke vragen komen er naar boven? En welke antwoorden? Welke mooie en minder mooie gevoelens? Waar hoop je op als je naar je essentie kijkt? En waar ben je bang voor?

Verzamel jouw informatie met de Tarot

In mijn blog over de Zon heb ik het over het verzamelen van informatie. Dat is waar het Winterslot voor bedoeld is. Een manier om dit te doen is het IMYY Tarot patroon Zon. Met dit patroon plaats je, rond de kaart die jouw essentie voorstelt, als stralen van de zon 8 kaarten, die jouw essentie van informatie voorzien. Zo kun je jouw essentie in detail gaan beschrijven. Je vindt het patroon hier.

Elke nieuwe maan, een IMYY minigids

Het patroon en de verhalen van Grote Arcana Zon en Winterslot, vind je ook in de IMYY minigids Winterslot. In deze minigids worden de thema’s van Winter en de maan Overstroming in beeld gebracht met de Grote Arcana Zon en Laatste Oordeel. Elke nieuwe maan vind je een nieuwe minigids met de verhalen van Zon, Maan en Tarot op www.IMYY.nl.