Traan van de Zon

Dit is een van de maan verschijningen met de meest mystieke naam. Traan van de Zon. Een huilende zon. Het water aspect van vuur. Het verdriet van het mannelijke.

maart 12, 2021

Het water aspect van vuur

Hierbij denk ik altijd aan stoom. Stoom die locomotieven in beweging kan brengen en boten oceanen laat oversteken. Stoom die je huid reinigt van alle onzuiverheden.

Beweging en puurheid. Dat is een terugkerend element deze maand. Stappen zetten, voortbewegen op je pad en tegelijkertijd elke stap zuiver en van jou houden. Elke stap met de juiste intentie zetten.

De vorige maan heeft het pad naar het bereiken van jouw ware potentieel helder gemaakt. Er staan je geen belemmeringen in de weg. Ga je echter te snel, dan kan het gebeuren dat je van je pad af geraakt. Of je struikelt en komt niet heelhuids aan het einde. Deze maan vraagt je om vooral je passie te tonen, maar dit met compassie te doen.

Het verdriet van het Ego

Die compassie is nodig voor je ego (het mannelijke aspect). Deze wil namelijk zo snel mogelijk bij het doel terecht komen en neigt er naar halverwege te verkondigen er al te zijn. Je ego kijkt om zich heen en ziet anderen sneller gaan. Hoort anderen verkondigen dat ze een beter pad hebben gevonden. En je ego kan dan verleidt worden sneller te gaan dan goed voor hem is of iemand anders pad te gaan volgen in plaats van de eigen weg te gaan.

Deze maan vraagt je om vooral je passie te tonen, maar dit met compassie te doen.

Het is ook moeilijk om, wanneer je bestaansrecht is gezien te worden, langzaamaan te gaan. Niet de snelste te zijn of de beste te zijn. Je ego heeft het best zwaar deze maand waarbij de lente energie je enthousiast maakt vooruit te stomen en de maan je vraagt rustig aan te doen.

Ik kan me voorstellen dat mijn mannelijk aspect af en toe een traantje laat. Ik voel dat ook wel. En met compassie probeer ik hem tegemoet te treden.

Perfectie is soms niet slecht

Wat je ego in zijn verdriet zou kunnen helpen is het idee dat, door steeds goed afgestemde stappen te zetten, je uiteindelijk het meest perfecte resultaat gaat behalen.

Elke stap die je zet ga je toetsen aan je einddoel, jouw ware potentieel, en wanneer de stap voldoet zet je hem met passie. Zelfs je ego zal toch moeten toegeven dat perfectie het nastreven waard is.

En wat betreft het helemaal worden wie je hoort te zijn, kan perfectie niet verkeerd zijn. Toch?