Upside down, boy you turn me inside out and round and round

De Wereld kaart heet in veel decks ook het Rad van Fortuin, omdat het leven op aarde zijn ups en downs kent en continu in een ronddraaiende beweging en daarmee op en neer gaande beweging voortbeweegt. Op het moment vraag ik mij af of mijn rad stil staat. MIsschien ben ik wel in between wheels. Als iemand mij nu precies zou zeggen welke stappen ik moet nemen om mijn toekomstplannen te realiseren dan zou ik meteen gaan rennen. Maar er zijn even geen stappen. Nog niet.

Misschien is het wel zo dat ik in een nieuw wiel ben gestapt en dat het daardoor ontzettend is gaan schommelen. Lopen in dit wiel is dan onmogelijk. Het enige wat ik kan doen is voelen hoe ik op en neer ga en wat dat met mij doet. Zo voel ik vaak de rush van in de hoogte zijn, die kriebels in je buik die je ook in de achtbaan krijgt. Dan barst ik van de idee├źn en plannen en zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet. 

Om me vervolgens misselijk van zenuwen te voelen. Kan ik dit wel? Wie ben ik om te denken dat ik dit (beter) kan? Wat als ik het niet haal?

Als een schipschommel ga ik heen en weer in mijn emoties en zowel de positieve als de negatieve gevoelens verlammen mij in mijn acties. Toch heb ik de grootste actie al uitgevoerd. Ik ben immers al overgestapt naar dat andere wiel. Nu moet ik gewoon die schommel laten uit bewegen.

Waar ik nu nog in beslag genomen wordt door de hevige beweging en daarmee gepaard gaande gevoelens, zal die schommel steed rustiger worden en uiteindelijk stil komen te staan. Dan kan ik mijn eerste stap gaan zetten en het rad in beweging brengen in de richting en in het tempo die bij mij passen.

Nu ik daarop aan het wachten ben heb ik de tijd om na te denken (soms misselijk en soms enthousiast) over die eerste stappen. En kan ik al schommelend uitvogelen welke richting ik op wil en hoe snel ik wil gaan.