Lente’s Start

Alle begin is moeilijk. Of maken we alle begin moeilijk?

februari 10, 2021

Een kwestie van doen

Is het niet gewoon een kwestie van doen? Eenvoudigweg starten met wat je wil doen of zijn? Kinderen doen niet zo moeilijk. Is je dat al eens opgevallen? Geef een kind papier en stiften en het tekent iets. Geen moeilijk staren naar de witte pagina om te zien welk meesterwerk er op moet komen. Ze tekenen gewoon wat er in hun hoofd op komt.

Een kwestie van beginnen

“ja, maar kinderen maken geen meesterwerken.” zie ik je denken. Allereerst, wel in de ogen van hun ouders, maar ten tweede, ook als je een meesterwerk gaat maken kom je nergens door alleen te staren. Je moet beginnen. Kleine schetsjes. Misschien verfrommel je een paar keer het papier voor je tevreden bent. Prima. Zolang je maar stappen zet richting je meesterwerk.

Dit geldt voor alle begin. Dit geldt voor elke potentieel dat je waar wilt maken. Je kunt je potentieel pas waarmaken wanneer je begint.

Durf jij van jezelf een meesterwerk te maken?

Houd jezelf niet klein

Een volgende valkuil is dan om je potentieel in te teugelen, klein te houden. Een dubbeltje kan nooit een kwartje worden. Je besluit geen meesterwerk, maar een ‘hotelschilderij’ te maken. Je maakt dan wel stappen en je krijgt resultaat, maar ben je écht tevreden of trots? 

Misschien, maar niet zo tevreden en trots als wanneer je jouw potentieel ten volle laat bloeien.

Waarom doen we dat dan, dat beteugelen. Met name vanwege de stemmetjes in ons hoofd en van anderen. Alle normen en waarden die we in ons leven kennen en waarmee we zijn opgevoed vormen stemmetjes in ons hoofd die vertellen wat wel en niet kan. Let wel. Wat wel en niet kan volgens die normen. Niet wat jij wel en niet kunt. En als je dan die stemmen in jou tot zwijgen hebt gebracht, dan zijn er wel de mensen om je heen die je met andere overtuigingen om de oren zullen slaan. En hoe groter jij jouw potentieel wilt laten groeien en bloeien, hoe luider de stemmen. Hoge bomen vangen veel wind.

Durf groots te denken

Deze periode van een beginnende lente gaat over het planten van jouw potentieel opdat het kan groeien en bloeien. En de natuur nodigt je hierbij uit om met betrekking tot dat potentieel groots te denken. Zoals je een bol of zaadje plant met het idee dat er prachtige bloemen of grote bomen uit zullen komen. Zo moet je jouw potentieel laten groeien met een groots idee.

De natuur daagt je uit. Hoe groots durf jij te denken? Hoe groots kan jouw potentieel worden? Durf jij van jezelf een meesterwerk te maken of houdt je het bij kunst die je op hotelkamers treft? De muzak in de lift? 

Begin met groots te dromen en denken. Wat als jij het alleen voor het zeggen had en al die andere stemmen zwegen. Hoe groots kan jij dan worden? Plant die droom in je hart en maak dan de eerste schets van jouw meesterwerk. Zet die eerste lijnen op papier.

Elke nieuwe maan, een IMYY minigids

De natuur in deze periode nodigt en daagt je uit. De maan de Wind die 11 februari start, helpt je om je pad zuiver te houden van alle meningen van anderen, alle belemmerende gedachten in je hoofd. In de minigids ‘Lente’s Start’ vertel ik over de 8 stappen van de maan om vrij, groots te denken. Geef ik je een patroon om met de Tarot je potentieel te ontdekken, kun je nog eens lezen over de symboliek van de natuur en de maan de Wind, én neem ik je mee in de verhalen van de Grote Arcana Universum en Dwaas.