Mijn verhaal

Alles en iedereen heeft een verhaal dat bijzonder maakt. Dat verhaal gaat over wie je bent, wat je doet en waarom.

januari 4, 2021

Blanco

Vanmorgen ben ik even gaan wandelen. Allereerst omdat ik meer wil bewegen dit jaar en zo mijn dagelijkse stappen aantal kan halen en deels in de hoop inspiratie op te doen voor de dag. Die 6000 stappen gaan wel lukken vandaag, maar de gedachten dwarrelden tijdens het wandelen alle kanten op. En nu staar ik blanco naar mijn scherm. 

Ik heb een keep notitie vol met ideeën om te delen, maar waar zal ik beginnen? Wat wil je van mij horen? Wat wil ik vertellen? Wat is mijn verhaal?

Op de automatische piloot

Wanneer ik zo blanco ben, wordt ik letterlijk geblokkeerd in het vertellen van mijn verhaal op dat moment. Dat kan meerdere redenen hebben. Ik probeer bijvoorbeeld iets te schrijven dat eigenlijk niet bij mij past. Of ik ben te veel bezig met wat jij of een andere lezer ervan zal vinden. Of ik ben bang dat het niet interessant genoeg is.

Eigenlijk wordt ik niet geblokkeerd , maar zit ik mezelf in de weg. Ik ben kwijt wat ik te zeggen of te brengen heb (ongeacht de ander) en dwaal af naar waar het niet om gaat.

Als Tarot coach is dit een van de dingen die ik het liefste doe. Met de kaarten jouw leven in beeld brengen…

In het leven kan het soms ook zo gaan. Je werkt, je leeft, je hebt lief of niet en toch voel je je niet echt gelukkig of tevreden. Eigenlijk ben je dan blanco aan het leven. Op de automatische piloot. En net als dat je soms al fietsend kunt denken “He? Ben ik al hier?”, kun je in je leven je gaan afvragen hoe je op dat punt gekomen bent. 

Op het moment dat jij je dit gaat afvragen wordt je langzaam wakker, kom je uit die automatische piloot. Net als op de fiets, ben je plots in staat om je heen te kijken en werkelijk te zien waar je aan het fietsen bent. Je ziet ineens je leven zoals het is. Je werk, je relaties, jezelf.

Wat maakt jou bijzonder?

Alles en iedereen heeft een verhaal dat bijzonder maakt. Dat verhaal gaat over wie je bent, wat je doet en waarom. 

Alles dat je in jouw leven ervaart, iedereen die je hebt ontmoet, is deel van jouw verhaal. Alle verdriet, boosheid, geluk, blijdschap, liefde en haat zijn er met een reden geweest. Het is wat ook de Dharma en Karma wordt genoemd. Je levensopdracht en de keuzes die je maakt om jouw levensopdracht te vervullen.

Wanneer je op de automatische piloot bezig bent, maak je jouw keuzes niet meer bewust en kan het goed zijn dat je van het pad van je levensopdracht afwijkt. Je bent je dan niet meer bewust van jouw bijzondere aandeel in dit leven, van het verhaal wat jou bijzonder maakt.

Jouw verhaal in beeld

Als Tarot coach is dit een van de dingen die ik het liefste doe. Met de kaarten jouw leven in beeld brengen, zodat zichtbaar wordt waar je vandaan komt, waar je bent, waar je naartoe wilt en wat je belemmert of kan helpen hierbij. Het blijft mooi hoe de afbeeldingen op de kaarten onbewust weten over je verlangens en angsten, bewust kunnen maken. 

Soms is alleen al de erkenning van jouw verhaal in de afbeeldingen op mijn tafel genoeg om je volgende stap te kunnen bepalen en verder te kunnen. Soms ga ik aan de hand van de kaarten jou begeleiden in een traject waarbij we jouw verhaal stap voor stap uitpluizen, zodat jouw levensopdracht weer helemaal helder voor de geest staat en je dan stappen kunt ondernemen. En soms is begeleiding nodig in het nemen van die stappen, omdat het vertellen en leven van jouw verhaal, van jouw levensopdracht behoorlijk wat durf van je vraagt.

Maandag 13 januari is het nieuwe maan. Een maan die ons uitdaagt, die vraagt hoever we durven te gaan in het leven van ons eigen leven. Ben jij benieuwd naar jouw verhaal of naar welke stappen jouw verhaal van jou vraagt? Vraag jij je af of je het wel durft of wat je nodig hebt om het te durven?

Vraag dan eens een Tarotconsult aan. Ik breng graag jouw verhaal in beeld en kan je helpen bij het maken van je volgende stap.